Etsi lippuja

Miksi ostaa meiltä?

  • Täysin turvatut varaukset

  • Maksa euroilla

  • Yli 3,5 miljoonaa myytyä lippua

Tyytyväiset asiakkaamme

Ticmate Charity

Lontoon liikenne: Vinkit vaivattomaan liikkumiseen Lontoossa

Lontoossa matkailija kohtaa monimutkaisen metro-, juna- ja bussilinjojen verkoston. Koko Lontoo on hyvin julkisen liikenteen kattama, mutta kaupungin toiselta puolelta toiselle siirtyminen voi viedä paljon aikaa ja mahdollisesti sisältää joitakin vaihtoja liikennevälineestä toiseen.

Tässä simppeli opas miten pysyä kartalla ilman turhaa stressiä tai liian suurta lovea lomakassassa.

Vinkit stressittömiin siirtymiin Lontoossa

Yhdistä aktiviteetit ja nähtävyydet sijainnin mukaan – Avainasemassa on yhdistää samalla alueella olevia aktiviteettejäsi tietyn päivän ohjelmaasi, jotta et joutuisi matkustamaan edestakaisin alueelle, jossa olet jo ollut.

Käytä Google Mapsiä – Koko Lontoon joukkoliikenne, mukaan lukien metro, junat, bussit ja lautat ovat integroituna Googleen. Voit siis vaivattomasti tsekata reitit matkapuhelimellasi milloin tahansa, ja mikä vielä hyödyllisempää, ruuhka-aikana voit saada ehdotuksia vaihtoehtoisista reiteistä tai liikennevälineestä, jotta matkanteko olisi sujuvinta. Hyvä idea on tallentaa etukäteen joitain suositeltuja reittejä ja paikkoja Google Maps -applikaatioosi.

Hanki Oyster card tai Travel card – Jos matkustat aina kertalipuilla noustessasi bussiin tai metroon, ylimääräiset punnat saattavat valua hukkaan. Käyttämällä Oyster cardia tai Travel cardia voit sen sijaan säästää pitkän punnan liikennekuluissa.

Liikkuminen lentokentältä Lontooseen
Eri lentokentiltä on useita vaihtoehtoja päästä Lontooseen: bussit, taksi, metro ja junat. Isot ryhmät liikkuvat busseilla tai autoilla ekonomisemmin. Useat matkatavarat tai yöpyminen Lontoon keskustan ulkopuolella voivat tehdä myös näistä kalliimmista ja hitaammista vaihtoehdoista houkuttelevampia.

Mikäli etsit halvinta vaihtoehtoa, metro on paras valinta, erityisesti mikäli matkatavarasi ovat kevyet (vaihtoehto tarjolla vain Heathrow’sta ja Gatwick’istä).

Mikäli etsit nopeinta vaihtoehtoa, express-junat ovat paras valintasi. Niissä matkustaminen on mukavaa ja suositeltavaa.

Heathrow’n lentoasema: Nopein vaihtoehto on Heathrow Express. Voisit myös hypätä metroon, mutta metroon pääseminen ja ulosmeno voi olla stressaavaa matkalaukkujen ja kapsäkkien kanssa.

Gatwickin lentoasema: Gatwickin lentokenttäjuna (Thameslink) on halvin vaihtoehto, Gatwick Express on nopein ja vaivattomin. Gatwick National Express -bussi on hyvä vaihtoehto budjettimatkailijoille. Lentokenttäbussi kulkee Lontoon keskustan Victoria Stationille.

Stanstedin lentoasema: Helpoin tapa päästä Lontooseen Standstedin lentokentältä on mennä Stansted Express -junalla Liverpool Street -asemalle. Lentokenttäbussi Stanstedin lentoasemalta Lontoon keskustaan on edullisin vaihtoehto.

Lutonin lentoasema: Edullisin tapa matkustaa Lontooseen Lutonin lentoasemalta on Luton National Express -bussi. Nopein yhteys on Luton Thameslink -lentokenttäjuna, joka pysähtyy viidellä keskustassa sijaitsevalla asemalla.

Sightseeing-vinkkejä

Mikäli suunnitelmissa on käyttää muutama päivä nähtävyyksien katseluun, Hop-On Hop-Off -bussilipuilla voit tutustua Lontooseen omaan tahtiisi. Kaksikerroksisen kiertoajelubussin kyydissä voit rentoutua ja nauttia Lontoon näkymistä ilman metron tungosta. Kiertoajelupasseja on saatavilla sekä 24 että 48 tunniksi, ja lippuihin sisältyy sightseeing-risteily Thamesilla.

Älä myöskään unohda kävelyä tai vaikkapa pyöräilyä – nämä ovat parhaimpia tapoja tutustua Lontooseen ja samalla pääset Lontoon katujen tunnelmaan sekä näet paikallisia.

Miten ikinä päätätkään liikkua Lontoossa, toivottavasti tarjoamamme vinkit säästävät aikaasi (ja rahaa!) ja teet Lontoon matkastasi oman näköisesi.

Hakutulokset: 1 - 2 (2)